Nustatytas Zarasuose iš važiuojančio automobilio šaudęs įtariamasis

Vasario 9 dieną žiniasklaidoje buvo paskelbta informacija apie įvykį Zarasų rajone, kai prie jaunuolio vairuojamo automobilio privažiavus nenustatytam automobiliui, pastarojo keleivis kelis kartus iššovė iš galimai dujinio ginklo.

Vasario 10 dieną Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai nustatė įtariamąjį, galimai šaudžiusį iš važiuojančio automobilio. Įtariamasis yra Zarasų rajono gyventojas, ne kartą baustas už Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Pas įtariamąjį buvo rastas galimai garsinis pistoletas su dėtuve. Įvykio metu žmonės nesužaloti, automobilis neapgadintas.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 straipsnį. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas viešoje vietoje įžūliu elgesiu, grasinimais, piktybiškai tyčiodamasis arba vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ar aplinkai ir sutrikdė visuomenės rimtį ar tvarką, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.

Asta Šuminienė

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vedėja

Share this post

Parašykite komentarą