Utenos policijos bendruomenės pareigūnė skaitė paskaitą „Smurtas artimoje aplinkoje” Utenos kolegijos Medicinos fakulteto studentams

2021 m. vasario 4 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Daiva Maselskienė ir Anykščių moterų užimtumo ir informacijos centro psichologė Zita Ribokienė Utenos kolegijos Medicinos fakulteto antrojo kurso studentams, pasirinkusiems socialinio darbo studijų programą, skaitė nuotolinę paskaitą (per „Zoom” programėlę) tema „Smurtas artimoje aplinkoje”.

Paskaitos metu, bendruomenės pareigūnė supažindino studentus su Lietuvos Respublikos apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje įstatymo nuostatomis, sampratomis, kokiomis formomis pasireiškia smurtas artimoje aplinkoje, kokios gali būti smurto priežastys ir pasekmės. Atkreiptas dėmesys į tėvų teises ir pareigas, atsakomybę. Diskutuota apie tai, ką patiria ir išgyvena smurtą artimoje aplinkoje patyrę suaugusieji ir vaikai, kaip pasikeičia jų elgesys, kodėl smurto aukos nepalieka smurtautojų, kaip atpažinti smurtą artimoje aplinkoje. Pristatyta specializuotų pagalbos centrų teikiama pagalba, jų kontaktiniai duomenys. Vyko diskusijos, atsakyta į studentams rūpimus klausimus.

Bendruomenės pareigūnė nuoširdžiai dėkoja psichologei Zitai Ribokienei ir Utenos kolegijos studentams už aktyvų dalyvavimą paskaitoje ir įdomią diskusiją smurto artimoje aplinkoje tema.

Tikimasi, kad būsimi socialinio darbo specialistai mokės įgytas žinias pritaikyti darbo praktikoje ir kasdienybėje, bus pilietiški, skatins visuomenės netoleranciją smurtui artimoje aplinkoje ir padės užkirsti kelią smurtui.

Policija prašo gyventojų nebūti abejingiems ir apie žinomus smurto artimoje aplinkoje atvejus pranešti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112.

Violeta Ginaitienė

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė

Share this post

Parašykite komentarą