Ekonomikos ir inovacijų ministrė domėsis, kaip į Lietuvą lengviau perkelti trečiųjų šalių įmonių darbuotojus

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė antradienį, sausio 12 d., 15 val. 45 min. nuotoliniu būdu susitiks su VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovu Mantu Katinu ir aptars įstatymų pataisas, kurios sudarys palankesnes sąlygas verslui perkelti visus ar dalį įmonės darbuotojų iš trečiųjų šalių į Lietuvą.

Ekonomikos ir inovacijų ministerija kartu su „Investuok Lietuvoje“ ir Migracijos departamentu šiuo metu rengia Investicijų, Užimtumo ir Užsieniečių teisinės padėties įstatymų pataisas, kurios leis investuotojams į Lietuvą paprasčiau perkelti savo darbuotojus, taip pat tokie darbuotojai iš trečiųjų šalių galės atvykti kartu su savo šeimos nariais. „Investuok Lietuvoje“ šiuo metu dirba su daugiau kaip 60 įmonių iš Baltarusijos, kurios perkelia arba svarsto perkelti savo veiklą į Lietuvą.

Tarp kitų susitikimo temų – siekis per 5 metus kartu su „Investuok Lietuvoje“ sukurti 10000 darbo vietų ir pritraukti 1 mlrd. eurų investicijų, taip pat pokalbio metu ketinama aptarti ekonominio atstovavimo Lietuvai užsienyje plėtrą.

Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija

Share this post

Parašykite komentarą