G. Landsbergis: įsipareigojimai darbuotojams ir valstybei turi būti atlyginti

Susipažinusi su AB „Swedbank” pateikta informacija dėl VšĮ „Belorus” lėšų įšaldymo, Užsienio reikalų ministerija (URM) kreipėsi į banką dėl ribojamųjų priemonių taikymo ir leidimo disponuoti lėšomis išskirtinai darbuotojų atlyginimams ir kitoms su darbo santykiais susijusioms reikmėms.

Įvertinusi visas aplinkybes, URM mano galimu, kad „Belorus” banko sąskaitoje esančios lėšos šiuo konkrečiu atveju būtų panaudotos likusiems 2020 metų įsipareigojimams, susijusiems su sanatorijos darbuotojų darbo santykiais atlikti (darbo užmokestis ir kt.), taip pat – prastovose esančių darbuotojų darbo užmokesčiui subsidijuoti. Taip pat gali būti atlikti mokėjimai likusiems 2020 metų įsipareigojimams Lietuvos valstybei vykdyti (socialinio draudimo įmokos ir kt.)

„Norime atkreipti dėmesį, kad lėšos gali būti panaudotos išskirtinai tik darbuotojų reikmėms. Tačiau, nesibaigiant represijoms Baltarusijoje, ieškosime ir ilgalaikių sprendimų dėl darbuotojų, dirbančių sankcionuojamose Baltarusijos įmonėse, esančiose Lietuvoje”, – sakė užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Swedbank” gruodį įšaldė sanatorijos „Belorus” sąskaitas, Europos Sąjungai įvedus ribojamąsias priemones Baltarusijai.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą