SAM atnaujino rekomendacijas paslaugų teikėjams

Siekiant suvaldyti koronaviruso (COVID-19) pandemiją, Sveikatos apsaugos ministerija pateikė rekomendacijas trumpalaikių paslaugų privačiose erdvėse teikėjams.

Trumpalaikių paslaugų, pavyzdžiui, santechniko, elektriko, kurjerio ar kitų paslaugų negali atlikti žmonės, esantys saviizoliacijoje, turintys ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių.

Paslaugų teikėjai, kuriems darbo metu pasireiškia ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiai, pavyzdžiui, karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan. nedelsiant turi vykti namo, konsultuotis Karštąja koronaviruso linija tel. 1808 arba susisiekti su savo šeimos gydytoju konsultacijai.

Paslaugos teikėjui sužinojus apie jam nustatytą koronavirusą arba įstaigos administracijai iš darbuotojo gavus tokią žinią, būtina apie tai informuoti Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą prie Sveikatos apsaugos ministerijos (NVSC), bendradarbiauti su NVSC nustatant sąlytį turėjusius asmenis ir jiems taikyti 14 dienų izoliaciją.

Asmenys, pristatantys prekes į namus, privalo dėvėti veido kaukes, o užsakytas prekes pagal susitarimą su paslaugos gavėju palikti už durų arba prieškambaryje, laikantis saugaus ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo nuo paslaugos gavėjo.

Taip pat paslaugų gavėjas turėtų išvėdinti patalpas prieš ir po paslaugų teikimo.

Paslaugų teikėjai privalo laikytis griežtos higienos: plauti rankas su muilu bent 2–3 minutes, dezinfekuoti jas specialiomis rankų dezinfekcinėmis priemonėmis, vengti liesti rankomis veidą, akis, nosį, burną ir kt., laikytis kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

SAM Spaudos tarnyba

Share this post

Parašykite komentarą