G. Landsbergis: dešinės koaliciją subūrusios politinės jėgos dar nėra galutinai sutarusios dėl postų Vyriausybėje

Vilnius, lapkričio 17 d. (ELTA)

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis tvirtina, kad centro dešinės koaliciją subūrusios politinės jėgos dar nėra galutinai sutarusios dėl postų Vyriausybėje. Pasak jo, kol kas dar neaišku ir dėl jo darbo kurioje nors iš ministerijų.  

„Gali būti, bet gali ir nebūti“, – Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis, paklaustas, ar jau yra aišku, kokios bus jo pozicijos naujoje valdančiojoje daugumoje.  

Paprašytas patikslinti, ar jo pavardė yra tarp kandidatų užimti kurios nors ministerijos vadovo postą Vyriausybėje, kuriai vadovaus Ingrida Šimonytė, G. Landsbergis atsakė, kad tokia tikimybė yra.

Visgi politikas pabrėžė, kad, kol nebus tarp koalicijos partnerių pilnai susitarta dėl visų ministerijų, atskirų pretendentų pavardžių užimti vieną ar kitą postą Ministrų Kabinete naujoji valdžia neskelbs.

„Apsisprendimas yra toks, kad būtų skelbiamas visas (ministrų – ELTA) sąrašas. Matyt, jis dar yra ne visas. Tad dėl konkrečių ministrų nesileidžiame į kalbas“, – žurnalistams sakė G. Landsbergis.

„Kai jis bus visas su koalicijos partneriais suderintas – tai, ko gero, yra svarbiausias dalykas – tada jis bus visas ir paviešintas. Tada jis bus teikiamas prezidentui“, – pridūrė politikas.  

„Mes nenorime, kad suderinti nebaigtas sąrašas būtų plėšomas ir draskomas į visas puses. Labai suprantu norą matyti jį. Aš taip pat noriu matyti jį, frakcijos kolegos nori matyti jį. Tačiau prašome šiek tiek supratingumo, leisti pabaigti susitarti ir tuomet visą sąrašą paviešinti“, – aiškino konservatorius.  

TS-LKD frakcija penktadienį vienbalsiai frakcijos seniūnu išrinko G. Landsbergį. Nepaisant to, politikas tvirtino, kad tai nereiškia, jog jis negali būti ir ministru. Viešojoje erdvėje kalbėta, kad G. Landsbergis yra realus pretendentas užimti užsienio reikalų ministro postą.

ELTA primena, kad naujosios valdančiosios koalicijos partneriai – konservatoriai, Liberalų sąjūdis ir Laisvės partija – praėjusios savaitės antradienį teigė preliminariai pasitvirtinę ministrų portfelių kvotas. Tuomet teigta, kad nuspręsta į Seimo pirmininko postą kelti V. Čmilytės-Nielsen kandidatūrą. Taip pat teigta, kad bent du ministerijų postai atiteks Liberalų sąjūdžiui ir trys – Laisvės partijai.

Penktadienį į pirmąjį savo posėdį susirinkę parlamentarai Seimo pirmininke išsirinko V. Čmilytės-Nielsen.

Benas Brunalas (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą