Apklausa: prancūzai pažeidžia karantino taisykles, kad susitiktų su šeima ar sekso partneriu

Paryžius, lapkričio 12 d. (AFP-ELTA).

60 proc. prancūzų prisipažino, jog bent kartą pažeidė prieš dvi savaites įsigaliojusius judėjimo ribojimus, kad susitiktų su šeima, draugais ar sekso partneriais. Remiantis „Ifop“ instituto atliktos apklausos rezultatais, 23 proc. respondentų teigė, kad slapta susitiko su artimaisiais, 20 proc. priėmė pas save draugus arba juos aplankė. Kas dešimtas pasimatė su savo sekso partneriu.

Dar dali prancūzų prisipažino pažeidę karantino taisykles, kai vaikščiodami ar sportuodami nepaisė nurodymo tai daryti tik valandą per dieną ir nenutolti nuo savo gyvenamosios vietos daugiau nei per kilometrą. Tyrimo autorius François‘as Krausas sakė, kad antrojo karantino prancūzai laikosi daug mažiau nei pavasarį. „Žmonės mažiau nerimauja dėl sveikatos, ypač – jaunimas“, – teigė jis.

Tačiau ir daugiau prancūzų kenčia dėl naujų judėjimo ribojimų. 28 proc. apklaustųjų nurodė esantys „blogos nuotaikos“. 38 proc. pasakojo apie miego sutrikimus. Tai yra gerokai daugiau nei pavasarį.

Galiojant antrajam karantinui, prancūzams leidžiama namus palikti tik būtiniausiais atvejais, pavyzdžiui, vykstant į darbą, apsipirkti ar pas gydytojus.

Rasa Strimaitytė (ELTA)

Photo by Toa Heftiba on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą