Vyriausybė priėmė sprendimą dėl kaukių dėvėjimo prievolės vaikams

Vilnius, lapkričio 11 d. (ELTA).

Vyriausybė trečiadienį apsisprendė dėl kai kurių visuotinio karantino sąlygų Lietuvoje patikslinimo. Ministrų Kabinetas pritarė Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) siūlymui nustatyti, kad vaikams, vyresniems nei 6 metai, ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo proceso metu nebūtų taikomas reikalavimas dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones).

Vyriausybei priėmus šį sprendimą apsauginės kaukės ugdymo įstaigose bus privalomos mokiniams nuo 5 iki 12 klasės.

Tai, kad buvo nuspręsta darželius ir pradines mokyklas lankantiems vaikams leisti ugdymo proceso metu apsauginių veido kaukių nedėvėti, A. Veryga aiškino kaip atsižvelgimą į viešojoje erdvėje kilusias diskusijas bei kitų šalių taikomas praktikas.

„Atsižvelgiant į tai, kad matome didelį visuomenės susipriešinimą, siūlome atsižvelgti į šias aplinkybes, kad nėra imperatyvo rekomenduoti (kaukių dėvėjimo – ELTA) šiai amžiaus grupei“, – posėdžio metu teigė A. Veryga.

„Surinkome nemažai informacijos iš įvairių valstybių, kaip tokia priemonė yra naudojama. Praktika yra labai skirtinga, pradedant nuo to, kad yra ir privalomai (kaukių dėvėjimas – ELTA) nustatomas visų amžiaus grupių vaikams. Baigiant tuo, kad iš viso nenustatoma jokia rekomendacija“, – sakė ministras.

Taip pat Vyriausybė pritarė siūlymui pakeisti nuostatą dėl viešojo maitinimo įstaigų veiklos. Nutarta, kad viešojo maitinimo paslaugos būtų teikiamos ne tik įmonių, įstaigų ar organizacijų, kuriose vykdomas pamaininis darbas, darbuotojams, bet ir ugdymo, socialinių paslaugų, asmens sveikatos priežiūros, krašto apsaugos, pataisos įstaigose, tardymo izoliatoriuose, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Užsieniečių registracijos centre ir kitose įstaigose, kuriose būtina užtikrinti maitinimą pagal įstaigos veiklos specifiką.

Galiausiai nuspręsta, kad tais atvejais, kai atitinkamos darbo funkcijos atliekamos valstybės ir savivaldybių institucijose, įstaigose, valstybės ir savivaldybių valdomose įmonėse, turi būti užtikrinamos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos. Taip pat būtinosios sąlygos būtų nustatomos ir aukšto meistriškumo sporto varžyboms, kai jos vyksta be žiūrovų.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą