I. Šimonytė stebisi A. Verygos sprendimu dėl S. Čaplinsko: tai yra išvirkščia situacija

Vilnius, lapkričio 5 d. (ELTA).

Dešiniųjų politinių jėgų buriamos daugumos lyderė Ingrida Šimonytė stebisi sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos sprendimu atleisti Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovą Saulių Čaplinską.

„Tai yra galbūt išvirkščias atvejis nei, kad būna kitais atvejais, kai Vyriausybė, keičiantis kadencijoms, skuba susodinti tam tikrus žmones į tam tikras nepolitines pozicijas: paprastai politinius žmones į nepolitines pozicijas, vien tam, kad jie keičiantis valdžioms, susirastų kažkokią darbo vietą. Tai čia yra tokia išvirkščia situacija, kai paskutinėmis dienomis kažkodėl būtinai reikia kažkuriuos atleisti. Tačiau čia, manau, pats ministras turėtų savo sprendimą aiškinti, o pono Čaplinsko teisė, žinoma, yra dėl to sprendimo kreiptis į Lietuvos Respublikos teismą“, – žurnalistams Seime teigė I. Šimonytė.

A. Veryga ketvirtadienį patvirtino, kad Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro vadovas Seimo rinkimuose su socialdemokratais mandato siekęs S. Čaplinskas yra atleidžiamas dėl pareigų nevykdymo. Pasak sveikatos apsaugos ministro, sudaryta komisija įrodė, kad S. Čaplinskas nevykdė savo pareigų tinkamai.

Užkrečiamų ligų ir AIDS centrui laikinai vadovaus direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Krivickas.

Benas Brunalas (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą