Lapkričio 1-oji: vardadieniai, astrologija

Lapkričio 1-oji – Visų šventųjų diena. Pasaulinė veganų diena.

Pirmąją lapkričio dieną prisimename ir pagerbiame visus šventuosius, t. y. ne tik Bažnyčios oficialiai tokiais paskelbtus. Kad ir kiek daug per visus metus jų minėtume, jie tesudarys mažą būrelį tų, kuriuos Viešpats susodino prie savo vaišių stalo. Tai visi dorieji ir gerieji žmonės, gal niekam nežinomi, niekieno neminimi, bet gyvenime turėję plačią širdį, rankas, ne vien į save globiančias, bet ir artimui ištiestas, maldai sudėtas. Visi, kurie jau yra Dievo artumoje ir džiaugsme, – šventi. Tik apie kai kuriuos garsesnius žmones Bažnyčia sprendžia ir pasako, kad jie danguje, o visus – kas suskaičiuos? Todėl ir skirta viena diena per metus jiems pagerbti. Ši šventė mus padrąsina užtikrindama, kad dangus ne per aukštai, kad šventumas kasdienybėje pasiekiamas. Tikima, kad šventieji padeda žmonėms, jei jiems meldiesi.

Lapkričio 1 d. Bažnyčia visada skelbė privaloma švente, Vėlinės kai kur Europoje yra darbo, kai kur – nedarbo diena. Lietuvoje 1990 m. vasario 9 d. priimtas įstatymas, pagal kurį lapkričio 1-oji paskelbta nedarbo diena.

Lapkričio 1-oji paskelbta Pasauline veganų diena. 1994 metais Didžiosios Britanijos veganų bendruomenei suėjo 50 metų. Veganų nuomone, žmogus gali maitintis vien augaliniu maistu, nežudydamas gyvūnų. Jie smerkia ir gyvūnų žudymą dėl kailio ar odos, gyvūnų naudojimą laboratoriniams tyrimams. Veganai kovoja ir už gyvūnų teises – kad gyvūnai nebūtų kalinami už grotų bei naudojami įvairioms pramogoms (pvz., cirkui).

Lapkričio pirmoji, sekmadienis – 306-oji metų diena (paskutinė 44-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 60 dienų.

Savo vardadienius šiandien švenčia Andrius, Emerika, Milvydė, Žygailas, Žygailė, Žygas, Žygauda, Žygaudas;

rytoj: Beinora, Beinoras, Beinorė, Beivyda, Beivydas, Gedardas, Gedilas, Gedilė, Pervainas, Pervainė, Perviltas, Perviltė, Valentinas;

poryt: Alė, Hubertas, Malacijus, Norvainė, Silvija, Vidmantas, Vidmantė, Vidminta, Vidmintas, Vidmintė, Vydmantas, Vydmantė.


Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 07.21, leidžiasi 16.43. Dienos ilgumas – 09.22.

Šiandien – trečioji Mėnulio pilnaties diena.

Saulė Skorpiono ženkle.


Protingos mintys:

„Mirtis yra didžioji lygybė ir kartu didžioji laisvė“ (V. Hugo).


Astrologinė prognozė lapkričio 1-ajai, sekmadieniui

AVINAS. Ne viskas bus nuspalvinta šviesiomis spalvomis, tačiau kliūtys skatins gilesnį suvokimą apie klaidų ir aplaidumo padarinius. Galbūt to reikia, kad plačiau atsivertų akys.

JAUTIS. Permaininga diena – tai džiaugsitės, tai niauksitės kaip rudens dangus. Lyg ir nebus rimtų priežasčių liūdesiui. Regis, jūs tiesiog labai jautriai reaguosite į bet kokią kritiką ar parodytą nepasitenkinimą.

DVYNIAI. Nekokia gali būti jūsų savijauta arba tiesiog savyje ieškosite ligų. Galbūt jums reikia preteksto kur nors nevykti, atsisakyti įsipareigojimo ar pažado. Visgi nuo savęs pabėgti neįmanoma, kad ir kaip sukinėtumėtės.

VĖŽYS. Tai, ką šį rytą sutarsite su draugais, vakare gali sukelti nuostolį arba jausmą, kad be reikalo iššvaistėte pinigų ir dalį brangaus laiko, užuot skyrę jį artimiesiems, vaikams.

LIŪTAS. Norite ar nenorite, teks atlikti nelabai malonią pareigą. Derėtų ramiai išsiaiškinti tuos santykius, kurie jus įpareigoja. Jeigu tai pavyks, pajusite palengvėjimą.

MERGELĖ. Šiandien pasistenkite iš pat ryto atlikti svarbiausius reikalus. Net jei labai tingėsis, atsakykite į gautus pranešimus, apsitvarkykite, nuvykite į kapines aplankyti artimųjų kapų.

SVARSTYKLĖS. Šiandien galvosite apie žmones, kurių šalia nebėra, apie visa ko laikinumą. Būtų gerai, kad parodytumėte daugiau dėmesio, dosnumo tiems, kuriems to dabar tikrai reikia.

SKORPIONAS. Šiandien siekite harmonijos ir gerų santykių. Pasistenkite atsiriboti nuo senų konfliktų, pamiršti nuoskaudas. Nieko nėra amžino, todėl vertinkite tą, ką dabar turite, būkite atlaidesni aplinkiniams.

ŠAULYS. Šiandien ir jūsų, ir aplinkinių nuotaika priklausys nuo jūsų pareigingumo. Pasistenkite rasti pusiausvyrą tarp malonumų ir to, ką reikia atlikti. Galbūt kils nenumaldomas noras kažką įsigyti arba ką nors nustebinti savo dėmesiu.

OŽIARAGIS. Regis, būsite gerai nusiteikę, linkę skleisti meilę, skirti daug dėmesio vaikams, mylimam žmogui. Gali būti, kad subrandinsite neblogą kūrybinį sumanymą.

VANDENIS. Daugiausiai jėgų ir laiko šiandien atims buitinė rutina. Teks paisyti tradicijų bei rimtai rūpintis praktiniais dalykais, artimaisiais, namų ūkiu, sveikata.

ŽUVYS. Seksis įvairaus pobūdžio veikla. Tiktų prisiminti mirusius ir gyvus artimuosius, leistis jų aplankyti, pasidomėti aplinkinių reikalais bei atidžiai išklausyti pastaruosius.       

Geros dienos!

Daiva Krunglevičienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą