Suteiks vaikams techninę pagalbą mokytis nuotoliniu būdu

Vilnius, spalio 30 d. (ELTA).

Pirmųjų nuotolinių pamokų išvakarėse, nuo pirmadienio pietų, technines problemas, kylančias dėl nuotolinio mokymo, padės spręsti Nuotolinio mokymo savanorių pagalbos centras „Padėsim prisijungti“. Šiuo metu centras skelbia savanorių paiešką, tad visi norintys prisidėti ir padėti kviečiami pildyti anketas www.padesimprisijungti.lt.

„Skelbiame savanorių, galinčių skambučių centrui skirti bent porą valandų per dieną, paiešką. Apmokysime ir tuos, kurie neturi patirties dorojantis su techninėmis problemomis, o ypač laukiame savanorių, kurie galėtų pasidalinti savo žiniomis ir tapti komandų apmokymų vadovais“, – pranešime žiniasklaidai sakė projekto organizatoriai.

Pagalbos moksleiviai ir tėvai galės kreiptis nemokamu numeriu 8 677 22222. Numeris bus aktyvus nuo šio pirmadienio 13.00 iki 21.00 valandos, o antradienį savanoriai pradės dirbti nuo septintos ryto, dar prieš prasidedant nuotolinėms pamokoms.

Tokios skambučių linijos poreikis išryškėjo dar pavasarį, pirmojo karantino metu, tačiau aktualus ir dabar mokykloms vėl pereinant prie nuotolinio mokymo.

Daugybė tėvų ir vaikų patyrė įvairių iššūkių: vieniems nepavyksta prisijungti prie nuotolinio mokymo programų, kitiems – įkelti namų darbų ar aktyvuoti savo kompiuterio kameros.

„Nuotolinio mokymo savanorių pagalbos centre „Padėsim prisijungti“ susiburs savanoriai, galintys pagelbėti išspręsti ir paprastas, ir sudėtingesnes technines problemas. Šiuo sudėtingu laikotarpiu svarbiausia, kad nė vienas vaikas neliktų be žinių, nesijaustų nuskriaustas, bejėgis, nepatirtų nepatogumų ar net patyčių. Ypač dėl elementarių techninių problemų“, – teigė vienas akcijos iniciatorių, „Lietuvos tūkstantmečio vaikų“ prodiuseris Laurynas Šeškus.

Nuotolinio mokymo savanorių pagalbos centras dėkoja mobiliojo ryšio operatoriui „Tele2“ už suteiktas technines skambučių centro įsidiegimo galimybes – mobiliųjų ryšį, tam reikalingą įrangą bei „Išmanaus skambučių valdymo“ sprendimą. Taip pat renginių įmonei „Pirmoji kava“ už pagalbą steigiant centrą.

Organizatoriai kviečia ir daugiau savanorių bei įmonių prisijungti prie iniciatyvos.

Eleonora Budzinauskienė (ELTA)

Photo by Ben Mullins on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą