Kurioziškas sulaikymas Medininkuose – dviračiu sieną kirtusio Vokietijos piliečio lagamine muitininkai aptiko 0,5 kg heroino

Net daug ko mačiusius muitinės pareigūnus praėjusią savaitę nustebino įvykis Medininkų kelio poste. Muitininkus sudomino Vokietijos pilietis, kuris į Lietuvą įvažiavo dviračiu, paskui save tempdamasis lagaminą su ratukais. Patikrinę šį lagaminą, už pamušalo pareigūnai aptiko du maišelius su, kaip įtariama, 0,5 kg heroino.

Spalio 22 d., ketvirtadienio popietę, į Medininkų kelio postą iš Baltarusijos, dviračiu, tempdamas paskui save kelioninį lagaminą su ratukais, atvažiavo Vokietijos pilietis.

Pareigūnams šis (tadžikų tautybės, turintis nuolatinį leidimą gyventi Baltarusijoje) asmuo sakė grįžtąs iš kelionės į Baltarusiją, kur pardavė turėtą butą. Lietuvoje, netoli pasienio posto esančioje degalinėje, jis buvo palikęs savo automobilį, kuriuo ketino toliau vykti į Vokietiją.

Muitinės pareigūnai detaliai patikrino asmens bagažą. Ilgai ieškoti nereikėjo – išėmus lagamine buvusius drabužius, atvėrus pamušalą, aptikti du maišeliai su gelsvais milteliais. Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnams atlikus pirminį narkotikų identifikavimo testą, nustatyta, kad rasta medžiaga galimai yra heroinas. Tuomet keliautojas puolė įtikinėti, kad lagaminas ne jo – tiesiog sutikęs pervežti jį per sieną nepažįstamų asmenų prašymu.

Muitinės kriminalistai sulaikė minėtą pilietį ir kvaišalus, MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu. Tyrimui vadovaujantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą, prašydamas šiam asmeniui skirti kardomąją priemonę – suėmimą.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu Vokietijos pilietis buvo suimtas trims mėnesiams.

Lietuvos Respublikos muitinė

Photo by Jacek Dylag on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą