Svogūnai nepaslėpė: Kaune muitininkai sulaikė 2,5 tonas nelegalaus spirito iš Lenkijos

Praėjusią savaitę Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai Kauno Šilainių rajone sulaikė mikroautobusą, kuriame rasta 2 500 litrų lenkiško spirito, užmaskuoto dėžėmis su daržovėmis. Buvo sulaikytas ne tik automobilio vairuotojas, bet ir dar du asmenys, įtariami organizavę nelegalaus spirito įvežimą į Lietuvą.

Mikroautobusas ,‚Fiat Ducato“ muitinės pareigūnų buvo sustabdytas ketvirtadienį, spalio 15 d., Kauno Šilainių rajone, apie 10 val. ryto. Mašiną vairavęs kaunietis pareigūnams tepasakė, jog pažįstamų prašymu „Fiat Ducato“ su daržovių (svogūnų) kroviniu parvairavęs iš Lenkijos. Tačiau nuėmę vos keletą dėžių su svogūnais, pareigūnai išvydo, jog tikrasis krovinys visai kitoks – mašinoje iš viso buvo aptikta 500 vnt. penkių litrų plastikinių talpų su lenkišku spiritu.

„Fiat Ducato“ vairuotojas neturėjo jokių spirito įsigijimo dokumentų, tad nelegalus krovinys ir mašina buvo sulaikyti. O MKT pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto alkoholio laikymo ir gabenimo, turint tikslą jį realizuoti (pagal Baudžiamojo kodekso 201 str. 2 dalį). Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūra.

Tęsiant šį tyrimą praėjusią savaitę buvo sulaikyti dar du (Kauno ir Kauno rajono) gyventojai, kurie įtariami organizavę nelegalaus spirito atgabenimą į Lietuvą. Visi trys sulaikytieji po apklausos buvo paleisti, skyrus kardomąsias priemones – dokumentų poėmius ir rašytinius pasižadėjimus neišvykti.2020

Šiemet Lietuvos muitinės pareigūnai iš viso jau sulaikė 5 tonas nelegalaus alkoholio.

Lietuvos Respublikos muitinė

Share this post

Parašykite komentarą