A. Monkevičius sveikina pedagogus Tarptautinės mokytojų dienos proga: esate daugiau nei mokytojai – esate gyvenimų kūrėjai

Vilnius, spalio 4 d. (ELTA).

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius sveikina pedagogus Tarptautinės mokytojų dienos proga ir pažymi, kad mokytojų darbas nulemia kiekvienos asmenybės gyvenimo kryptį, o tai yra be galo didelė dovana, kartu – ir atsakomybė.

„Mokytojo profesija išskirtinė buvo visuomet. Jūs, mokytojai, esate tie, kurie lemia kiekvienos asmenybės gyvenimo kryptį. Tai yra be galo didelė dovana, o kartu – ir atsakomybė. Būtent Jūs atrandate raktą, kaip kiekvieną dieną pamokoje esančius mokinius priartinti prie esminio tikslo – jų gebėjimų stiprinimo, individualios, kūrybiškos ir laimingos asmenybės augimo. Esate daugiau nei mokytojai – esate gyvenimų kūrėjai“, – teigia ministras A. Monkevičius.

Pasak ministro, 2020-ieji tiek mokytojams, tiek visai šaliai buvo išties neįprasti – persikėlėme į virtualią erdvę, ieškojome inovatyvių sprendimų, rūpinomės kiekvieno saugumu ir sveikata.

„Ne kartą sakiau, kad mūsų valstybė bus stipri tiek, kiek joje bus gerbiamas, savimi pasitikintis, laimingas ir saugus mokytojas. Turime dar daug ką padaryti, kuriant visapusišką mokytojų gerovę, tačiau pastaraisiais metais tuo keliu sparčiai ėjome. Tikiu, kad dirbdami kartu, susitelkę norimą tikslą pasieksime. Gražios šventės, gerbiami Mokytojai!“ – linki A. Monkevičius.

Šiais mokslo metais įvairiose švietimo įstaigose darbuojasi 62,9 tūkst. pedagoginių darbuotojų: ikimokyklinio ugdymo įstaigose – 12,5 tūkst., bendrojo ugdymo mokyklose – 34,5 tūkst., neformaliojo vaikų švietimo mokyklose ir formalųjį švietimą papildančio ugdymo mokyklose – 4,5 tūkst., profesinio mokymo įstaigose – 3,1 tūkst., kolegijose – 1,4 tūkst., universitetuose – 6,3 tūkst., savivaldybių švietimo pagalbos įstaigose – apie 0,6 tūkst.

Tarptautinė mokytojų diena minima spalio 5 d.

ELTA (ELTA)

Photo by Jana Niggeloh on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą