Spalio 2-oji: vardadieniai, astrologija

Spalio 2-oji – Policijos (Angelų sargų) diena. Tarptautinė šypsenos diena.

Atkuriant nepriklausomos Lietuvos valstybės institucijas, 1990 m. gruodžio 11 d. priimtas Lietuvos Respublikos policijos įstatymas, sukurta ir Vilniaus arkikatedroje bazilikoje pašventinta policijos vėliava, atkurta Policijos diena – spalio 2-oji.

Kiekvieną pirmą spalio mėnesio penktadienį pasaulis švenčia Tarptautinę šypsenos dieną. Ši diena švenčiama nuo 1999 m. Ją įsteigęs Harvey’is Ballas kvietė žmones dalinti šypsenas. Jis ir sukūrė firminį šypsenėlės ženklą – geltoną saulytę su taškeliais-akimis ir šypsena.

Spalio antroji, penktadienis – 276-oji metų diena (penktoji 40-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 90 dienų.

Savo vardadienius šiandien švenčia Eidvilas, Gervilas, Gervilė, Gervyda, Gervydas, Geržada, Geržadas, Getautė, Liza, Modesta, Modestas;

rytoj: Alanas, Alanta, Alantas, Evalda, Evaldas, Kristina, Milginta, Milgintas, Milgintė, Milgydas, Milgydė, Valda;

poryt: Edvina, Edvinas, Eivas, Eivenė, Eivenis, Eivė, Eivyda, Eivydas, Mąstautas, Mąstautė, Mąstvilas, Pranciškus (Pranas).


Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 07.22, leidžiasi 18.54. Dienos ilgumas – 11.32.

Šiandien – antroji Mėnulio pilnaties diena.

Saulė Svarstyklių ženkle.


Protingos mintys:

„Juoke visada yra savotiško džiugesio, kuris nesuderinamas su panieka ar pasipiktinimu“ (Volteras).


Astrologinė prognozė spalio 2-ajai, penktadieniui

AVINAS. Ši diena gali būti emociškai nelengva. Regis, jums atrodys, kad kažko tinkamai neatlikote, nespėjote ar nesulaukėte deramo įvertinimo. Kai kuriems teks padirbėti viršvalandžius, nors ketinote anksčiau pradėti savaitgalio atsipalaidavimą.

JAUTIS. Veikiausiai džiaugsmo jums teiks vaikai, kūrybinė veikla, gerbėjai arba meilė. Deja, nerimo gali sukelti sveikata arba intrigos, slaptų jūsų nuodėmių ieškojimas ir viešinimas.

DVYNIAI. Šiandien naudos kriterijumi gali būti išmatuota, išbandyta draugystė, solidarumas, bendraminčių arba jūsų vertybinės nuostatos. Paguodos galite tikėtis tik šeimoje.

VĖŽYS. Norite ar nenorite, šiandien teks paplušėti ir darbe, ir namuose. Verčiau nemėginkite iš darbo ištrūkti anksčiau, nei pridera pagal darbo tvarkaraštį. Antraip tikėtinas nemalonus pokalbis.

LIŪTAS. Naktį jus gali kamuoti nemiga dėl neramių minčių apie ateities planus, projektą, publikaciją, įvykusią ar numatytą kelionę. Dieną seksis neblogai, tačiau reikėtų atsakingiau propaguoti savo idėjas.

MERGELĖ. Ši diena jums neatrodys džiugi ir rami. Regis, nerimausite dėl finansinių dalykų arba artimo žmogaus situacijos, vaikų problemų ir pan. Pasisaugokite nuostolių, traumų, seksualinės prievartos.

SVARSTYKLĖS. Jeigu naktį niekas nesutrukdys normaliai išsimiegoti, dienos eiga bus gana įprasta. Visgi tikros ramybės nesitikėkite nei popiet, nei vakare. Saugokitės agresyvių, impulsyvių asmenų. Rūpinkitės sveikata, išvaizda.

SKORPIONAS. Tikėtina, kad jums labiau parūps sava arba artimo žmogaus, augintinio sveikata. Globalesne prasme nerimausite dėl blogėjančios situacijos šalyje ar pasaulyje, dėl sveikatos apsaugos sistemos problemų ir pan.

ŠAULYS. Turizmo, sporto, pramogų, kultūros, vaikų ugdymo sritys jums atrodys aktualesnės nei kitos. Kai kurie iš anksto suplanuoti dalykai gali tapti neįmanomi dėl pakitusių aplinkybių.

OŽIARAGIS. Darbe, viešumoje pasistenkite elgtis ypač korektiškai, nes labai lengva pakenkti savo autoritetui, įgyti nekokią šlovę. Problemų gali kilti ir dėl artimo žmogaus elgesio.

VANDENIS. Šiandien daug laiko praleisite socialiniuose tinkluose arba plepėdami telefonu. Būtų geriau, kad to nedarytumėte prie vairo, nes yra didelė avarijų grėsmė dėl išsiblaškymo bei greičio.

ŽUVYS. Ši diena paskatins labiau rūpintis savo ir šeimos gerove, rinkti bei kaupti rudens gėrybes ir pan. Galbūt stengsitės kažkam patikti ir tuo tikslu įsigysite modernų daiktą.

Geros dienos!

Daiva Krunglevičienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą