Premjeras: jūsų misija ypatinga

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis dalyvavo Valdovų rūmuose surengtoje Vadovybės apsaugos tarnybos įkūrimo 30-mečio iškilmių šventėje. Labiausiai tarnyboje pasižymėjusiems pareigūnams įteikti vardiniai ginklai ir kiti apdovanojimai.

„Jūsų misija ir kasdienė veikla ypatinga. Vykdydami saugomų asmenų ir objektų apsaugą, rodote ne tik išskirtinę atsakomybę, drąsą ir atsidavimą pasirinktam profesiniam keliui, bet ir aukščiausių standartų siekį. Nuoširdžiai sveikinu visą kolektyvą veiklos 30-mečio proga ir dėkoju už jūsų profesionalumą ir nepriekaištingą tarnybą – tai suteikia pasitikėjimą ir užtikrina saugumo jausmą. Linkiu jums ir toliau ryžtingai priimti iššūkius, drąsiai įgyvendinti reikiamus pokyčius, stiprinti bendruomeniškumą ir komandinę dvasią“, – sakė premjeras.

Vadovybės apsaugos tarnybos ištakos – Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio žaliaraiščių būriai. Atkūrus nepriklausomybę, Aukščiausioji Taryba 1990 m. balandžio 11 d. įsteigė Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnybą ir patvirtino laikinuosius nuostatus, birželio 5 d. ši tarnyba pavadinta Apsaugos skyriumi.

Nuo 2020 m. liepos 1 d. Vadovybės apsaugos departamentas tampa Lietuvos Respublikos vadovybės apsaugos tarnyba, kuri pavaldi Vyriausybei. Pagrindinis uždavinys – Prezidento, Seimo Pirmininko, Ministro Pirmininko ir oficialių valstybės svečių apsauga. Nauji iššūkiai priėmus naują įstatymo redakciją – Lietuvos Respublikos atstovybių užsienio valstybėse apsauga.

 Mano vyriausybė

Share this post

Parašykite komentarą