Utenos apskrityje suderinti bendri veiksmai tiriant įvykius dėl gyvūnų gerovės

Gyvūnų gerovės klausimai pastarosiomis dienomis tapo plačiausiai aptarinėjama tema, atsižvelgiant į tai rugsėjo 15 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas ir viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys susitikime su Utenos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriumi Linu Tiškumi suderino bendradarbiavimą, o prireikus ir bendrų veiksmų organizavimą, koordinavimą reaguojant bei tiriant pažeidimus, susijusius su žiauriu elgesiu su gyvūnais, jų kankinimu ir neteisėtu gyvūnų (augintinių) veisimu verslo tikslais.


Susitikimas buvo inicijuotas reaguojant į pirmadienį vykusį Lietuvos policijos generalinio komisaro Renato Požėlos ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) direktoriaus Dariaus Remeikos pasirašytus tris svarbius teisinius dokumentus, kuriais sudaromos galimybės efektyviau ir operatyviau reaguoti į gyvūnų gerovei pavojų keliančias situacijas.
Policija atkreipia savanorių gyvūnų mylėtojų dėmesį ir prašo gerbti ir nepažeidinėti asmenų teisės į privatų gyvenimą bei nekelti konfliktinių situacijų. Primename, kad privataus gyvenimo pažeidimu laikomas neteisėtas įėjimas į asmens gyvenamąsias ir kitokias patalpas, aptvertą privačią teritoriją ir neteisėtas asmens stebėjimas.


Apie pastebėtus daromus ar padarytus pažeidimus susijusius su žiauriu elgesiu su gyvūnais, jų kankinimu ir neteisėtu gyvūnų (augintinių) veisimu verslo tikslais, prašome pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba naudojantis ePolicija.lt paslaugų portalu.

GINTI. SAUGOTI. PADĖTI.

Asta Šuminienė
Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Komunikacijos poskyrio vedėja

Share this post

Parašykite komentarą