P. Gražulis prašo teismo iš Seimo rinkimų sąrašo išbraukti partiją „Laisvė ir teisingumas“

Vilnius, rugsėjo 15 d. (ELTA).

Seimo narys Petras Gražulis kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašydamas išbraukti iš šių metų spalio 11 d. Seimo rinkimuose dalyvaujančių partijų sąrašų partiją „Laisvė ir teisingumas“, o iš kandidatų vienmandatėse apygardose partijos „Laisvė ir teisingumas“ kandidatus Kelmės–Šilalės apygardoje Nr.41 (Remigijus Žemaitaitis); Baltijos rinkimų apygardoje Nr.24 (Lina Šukytė Korsakė); Mažeikių rinkimų apygardoje Nr.38 (Kęstutis Bartkevičius); Dainavos rinkimų apygardoje Nr.67 (Loreta Jakinevičienė).

Kaip Eltai sakė P. Gražulis, kreiptis į teismą jį paskatino šiurkštūs politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo pažeidimai.

P. Gražulis primena, kad įstatymas draudžia politinės kampanijos dalyviams priimti aukas iš juridinių asmenų, tokių aukų priėmimą laiko šiurkščiu įstatymo pažeidimu bei numato už tai vienintelę sankciją – šalinimą iš politinės kampanijos.

„Iš viso partija „Laisvė ir teisingumas“ bei jos kandidatai galimai neteisėtai priėmė 14 tūkst.700 eurų politinei kampanijai finansuoti iš likviduojamos partijos „Tvarka ir teisingumas“, atstovaujamos likvidacinės komisijos pirmininko Almanto Petkaus“, – tvirtina į teismą kreipęsis P. Gražulis.

Jis pažymi, kad pagal Seimo rinkimų įstatymą, skundas turi būti išnagrinėtas ne vėliau kaip per 48 valandas nuo jo pateikimo.

Jadvyga Bieliavska (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą