Prasideda tarptautinės oro gynybos pratybos „Tobruq Legacy 20“

Vilnius, rugsėjo 14 d. (ELTA).

Pirmadienį startuoja tarptautinės antžeminės oro gynybos vienetų pratybos „Tobruq Legacy 20“ (liet. „Tobruko palikimas 2020“). Iki rugsėjo 25 d. truksiantys oro gynybininkų mokymai vyks Šiaulių, Kauno ir Vilniaus apskrityse, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Pagrindinis Lietuvoje vyksiančių pratybų „Tobruko palikimas 2020“ tikslas – treniruoti Lietuvos ir sąjungininkų padalinius vykdyti sąveikos ir taktines NATO antžeminės oro gynybos vienetų procedūras ir tobulinti oro erdvės valdymą ir kontrolę. Pratybomis siekiama didinti tarptautinių antžeminės oro gynybos pajėgumų integralumą, tokiu būdu gerinant pasirengimą galimam kolektyvinės gynybos scenarijui.

Pratybose „Tobruko palikimas 2020“ dalyvaus apie 950 karių iš Lietuvos, Čekijos, Estijos, Italijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Latvijos, Lenkijos, Prancūzijos, Slovakijos ir Vengrijos. Sąjungininkai į pratybas atsigabens tokias oro gynybos sistemas, kaip PATRIOT, SAMP/T, „Avenger“, „Mistral“, RBS 70, GROM, „Poprad“, „Stinger“.

Pratybų metu tarptautiniai antžeminės oro gynybos vienetai bus sujungti į bendrą vadovavimo bei valdymo sistemą ir vykdys kovos su oro taikiniais veiksmus. Rengiant karius ir padalinius bus siekiama užtikrinti koordinuotų veiksmų vykdant mūšį įvairiais metodais bei deleguojant atsakomybes už mūšio valdymą skirtingų lygių vadams, atsižvelgiant į kompleksinį, tik šioms pratyboms skirtą, scenarijų.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą