Rugsėjo 14-oji: vardadieniai, astrologija

Rugsėjo 14-oji – Šv. Kryžiaus išaukštinimo diena.

Kryžius lietuviams krikščionims itin svarbus. Lietuva kartais vadinama Kryžių šalimi. Nuo krikščionybės įvedimo laikų Lietuvoje pradėti statyti kryžiai kryžkelėse, prie namų. Garsus ir Kryžių kalnas Šiaulių krašte. Žmonės ne tik iš Lietuvos, bet ir atvykę iš kitų šalių stato čia kryžius dėkodami Dievui ir prašydami jo pagalbos.

Ant kryžiaus buvo nukryžiuotas Jėzus Kristus, tokiu būdu atpirkęs visos žmonijos nuodėmes. Tad kryžius – tarsi kančios ir skausmo medis. Kryžius kartu ir gėrio bei tiesos pergalės, Kristaus stiprybės ženklas.

Rugsėjo 14-oji, pirmadienis, 258-oji metų diena (pirmoji 38-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 108 dienos.

Savo vardadienius šiandien švenčia: Eisvina, Eisvinas, Eisvinė, Krescencijus;

rytoj: Nikodemas, Rimgailė, Viskanta, Viskantas, Vismantas, Vismantė, Vismilas, Vismilė, Visminas, Visminė;

poryt: poryt: Edita, Eufema, Eufemija, Gediminas, Jogintė, Kornelija, Kornelijus, Liaudvilas, Liaudvilė, Pimė, Rimgaudas.


Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 06.49, leidžiasi 19.39. Dienos ilgumas – 12.50.

Šiandien – penktoji Mėnulio delčios diena.

Saulė Mergelės ženkle.


Protingos mintys:

„Tauta, kuri su tokiu ištvermingumu ir pamaldumu keliauja į tą kalną pastatyti naują kryžių, tiki gyvenimu, tiki prisikėlimu (Apie lietuvių tautą ir Kryžių kalną)“ (popiežius Jonas Paulius II).


Astrologinė prognozė rugsėjo 14-ajai, pirmadieniui

AVINAS. Norėsis pabėgti nuo visų problemų ir pasinerti į malonumų jūrą. Atsinaujinantis jūsų įvaizdis gerai nuteiks aplinkinius. Jus gali nustebinti pažįstamo asmens poelgis. Galbūt prasiverš jausmai ar ketinimai, apie kuriuos nė nenumanėte.

JAUTIS. Tikėtina, kad šiandien mesite iššūkį blaiviam protui. Galite leistis į lengvabūdišką avantiūrą. Galbūt kitaip pakreipsite įvykių vagą. Kaip bebūtų, aplinkiniams savo veiksmais sukelsite daug nerimo. Galimas meilės išbandymas.

DVYNIAI. Galimi įvairūs netikėtumai. Tikriausiai teks narplioti tiek asmeninio gyvenimo, tiek darbo reikalų painiavą. Tačiau galbūt gausite žinią, kuri išvaduos jus nuo dviprasmiškumo, pasimetimo.

VĖŽYS. Su komercija, tiekimu, nekilnojamuoju turtu susiję susitikimai eisis gana sklandžiai. Paaštrės uoslė naudingiems sandoriams. Tačiau gali būti, kad kiti suinteresuoti asmenys nepasižymės draugiškumu, derėdamiesi dėl savo interesų.

LIŪTAS. Tikriausiai būsite nusiteikę bet kokia kaina apginti savo interesus bei požiūrį. Jums turėtų sektis, jeigu nesate pažeidę įstatymų. Ramybės nežada ir prieštaringi meilės reikalai. Meilės partneris gali turėti pretenzijų.

MERGELĖ. Nekokia diena koreguoti įvaizdį – greičiau jį sugadinsite, nei pataisysite. Saugokite nuo vagių bei sugadinimo, pametimo svarbius dokumentus, meno vertybes, papuošalus.

SVARSTYKLĖS. Pasinaudokite palankia proga, jeigu norite užmegzti draugystę, partnerystę, įsijungti į visuomeninį – politinį judėjimą. Iš ankstesnių ryšių galite turėti netikėtos naudos. Nelikite abejingi mylimo žmogaus, vaikų poreikiams.

SKORPIONAS. Diena pareikalaus apsukrumo, o galbūt ir demagogijos ar gražbylystės meno. Nepatingėkite pademonstruoti šių sugebėjimų, antraip kils pavojus būti išstumtiems iš užimamų pozicijų tiek veikloje, tiek meilėje. Atsargiai su elektra.

ŠAULYS. Susikaupę darbuositės ateities labui. Ne viskas džiugins, tačiau įgysite įdomios ir naudingos patirties. Skirkite kuo daugiau laiko dvasiniams ir intelektiniams interesams.

OŽIARAGIS. Diena bus gana palanki švietimo, kultūros reikalams. Kita vertus, dėl nevykusio poelgio galite prarasti patinkančio asmens susidomėjimą arba pelningą sandorį. Regis, pasijusite nekaip. Nesigraužkite – visada galima rasti išeitį.

VANDENIS. Šiandien kažkas vis mėgins išmušti jus iš pusiausvyros, paskatinti neatsakingam poelgiui. Stenkitės nuosekliai vykdyti pareigas, laikytis įstatymų, nes jūsų konkurentai budriai stebi, kada suklysite, pasiduosite provokacijai ir pan.

ŽUVYS. Galimos naujienos, susijusios su darbu, nuosavybe, gyvūnais. Turbūt labiau parūps ir fizinė bei dvasinė šeimos narių, augintinių sveikata, higiena. Vienas aktualus reikalas gali pakrypti netikėta linkme.

Geros dienos!

Daiva Krunglevičienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą