Su gėrimų pramonės atstovais – apie pastangas mažinti vienkartinių plastikinių pakuočių vartojimą

Aplinkos ministerijos Atliekų politikos grupės atstovai per asociacijos „Lietuvos gėrimai“ visuotinį susirinkimą aptarė ES reikalavimus mažinti tam tikrų vienkartinių plastikinių gaminių vartojimą ir mūsų šalies veiksmus jiems įgyvendinti.

Europos Parlamento ir Tarybos direktyvos dėl tam tikrų plastikinių gaminių poveikio aplinkai mažinimo reikalavimai turi būti perkelti į nacionalinius teisės aktus iki 2021 m. liepos 3-osios. Tą dieną įsigalios draudimas tiekti rinkai iš polistireninio putplasčio pagamintą gėrimų tarą ir puodelius, įskaitant jų kamštelius ir dangtelius, bus įvestas privalomas gėrimų indelių žymėjimas.

Nuo 2025 m. plastikinių gėrimų butelių, kurių pagrindinė sudedamoji dalis yra polietileno teraftalatas („PET buteliai“), sudėtyje privalės būti bent 25 proc. perdirbto plastiko, nuo 2030 m. – bent 30 proc.

Šie ir kiti gėrimų pramonei aktualūs reikalavimai, jų įgyvendinimo terminai ir aptarti su susirinkimo dalyviais. Išsamiau su reikalavimais gėrimų pakuotėms įgyvendinant Europos Parlamento ir Tarybos direktyvą dėl tam tikrų plastikinių gaminių poveikio aplinkai mažinimo galima susipažinti čia.

LR

Lietuvos Respublikos aplinkos ministerija

Share this post

Parašykite komentarą