Rugsėjo 1-oji: vardadieniai, astrologija

Vilnius, rugpjūčio 31 d. (ELTA).

Rugsėjo 1-oji – Mokslo ir žinių diena.

Rugsėjo 1-oji – tai naujųjų mokslo metų pradžia visose Lietuvos mokymo įstaigose: pagrindinėse, vidurinėse, aukštesniosiose ir aukštosiose. Rugsėjo 1-oji mokslo metams nuo seno buvo palanki, nes šiuo metu baigiasi visi lauko darbai, kuriuos nudirbti žmonėms padėdavo ir vaikai. Taigi rudenį jie vaikus jau galėdavo išleisti į mokslus. Lietuvoje rugsėjo 1-oji iškilmingai pradėta švęsti nuo 1980-ųjų, kaip ir kitose Sovietų Sąjungos, kuriai Lietuva tuo metu priklausė, šalyse. Ši tradicija į Rusiją, o vėliau ir į visas Sovietų Sąjungos šalis, atėjo iš Bizantijos, kur rugsėjo 1-oji buvo ir Naujųjų metų pradžia. Ten buvo manoma, kad būtent šią dieną Dievas pradėjo kurti pasaulį.

Rugsėjo pirmoji, antradienis – 245-oji metų diena (antroji 36-osios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka 121 diena.

Savo vardadienius šiandien švenčia Burkanta, Burkantas, Burtautas, Burtautė, Burvilas, Burvilė, Burvyda, Burvydas, Eigidas, Eigidė, Egidija, Egidijus, Gytautas, Gytautė, Gytenė, Gytenis, Gytė, Gytis, Verena;

rytoj: Ingrida, Jauvaida, Jauvaidas, Jauvyda, Jauvydas, Protenė, Protenis, Vaidevutis, Vilgaudė;

poryt: Almuotė, Augvilas, Augvilė, Augvydas, Augvydė, Auksė, Bronė, Bronislova, Bronislovas, Bronius, Bronys, Mirga, Sirtautas, Sirtautė, Sirvyda, Sirvydas.


Dangaus kūnai:

Saulė šiandien teka 06.25, leidžiasi 20.12. Dienos ilgumas – 13.47.

Šiandien – paskutinė Mėnulio priešpilnio diena.

Saulė Mergelės ženkle.


Protingos mintys:

„Diena be mokslo – tuščiai praleista diena. Tiek daug ko yra mokytis ir tiek mažai turime tam laiko“ (A. Einšteinas).


Astrologinė prognozė rugsėjo 1-ajai, antradieniui

AVINAS. Jus sups būrys draugų ir gerų pažįstamų. Santykiai su aplinkiniais bus puikūs ir nekils problemų, jeigu naudosite apsaugos priemones prieš virusus. Vakare nepatartinas šurmulys, draugija. Pajusite stiprų poilsio poreikį, kurio reikėtų paisyti.

JAUTIS. Regis, sugebėsite padaryti įspūdį tiems, kurie jus domina. Atrodysite kupini įdomių ir realiai įgyvendinamų planų. Tai išties neliks neįvertinta. Vakarą turėtumėte praleisti su šaunia kompanija.

DVYNIAI. Galimas nerimas dėl finansinės veiklos, ypač jei norite atsiimti skolą, gauti kompensaciją, alimentus ar kt. Regis, jums seksis demonstruoti erudiciją, bendrauti su įtakingais veikėjais. Galite gauti pranešimą iš valstybinės institucijos.

VĖŽYS. Tikėtina, kad už savo pastangas tarpininkauti, derinti interesus ar prisiimti įsipareigojimus jūs būsite įvertinti. Į savo gretas priims draugiškas kolektyvas. Deja, asmeninių santykių, meilės srityje galimi išbandymai.

LIŪTAS. Šiandien nerastumėte vietos, jeigu tektų būti vienumoje. Jums būtinai reikės draugijos, artimos sielos. Labiau įvertinsite ir gyvenimo draugą, ir dalykinius partnerius, o ypač – jūsų veiklos, projekto rėmėjus.

MERGELĖ. Būsite nusiteikę ryžtingai imtis darbų ir stengtis, kad viskas pavyktų kaip suplanuota. Galbūt teks tikrintis sveikatą, atlikti kai kurias medicinines procedūras.

SVARSTYKLĖS. Aktyvi, šurmulinga diena. Sieksite pasireikšti kūrybinėje veikloje, kai ką sužavėti savo dėmesiu, išmone. Nenuskriausti liks ir jūsų vaikai. Jie gali tikėtis trokštamų pirkinių, pramogų. Regis, šiek tiek viršysite savo finansines galimybes.

SKORPIONAS. Siekite ramybės, nes jums ir artimiesiems būtinas vidinis komfortas. Dėmesio skirkite šeimai, namams. Vakaras turėtų pažerti romantikos, pramogų.

ŠAULYS. Palanku užsiimti su mokslu, reklama, logistika, turizmu, informacija, prekyba susijusia veikla. Įvairūs reikalai, kontaktai teiks ir pasitenkinimo, ir naudos. Vakare atsipūskite jaukioje namų aplinkoje. Regis, noriai bruzdėsite virtuvėje.

OŽIARAGIS. Noriai leisite pinigus pageidaujamiems daiktams, rūpinsitės vaikų poreikiais. Popiet sulauksite giminaičių ar draugų, kolegų skambučių, pasiūlymų. Kita vertus, lengva sugriauti tai, kas yra svarbu asmeniniuose santykiuose.

VANDENIS. Rami diena. Neblogai seksis darbai, kuriuos galite atlikti neskubėdami, be įtampos, pamąstydami. Protas ir intuicija turėtų tapti gerais pagalbininkais. Pavyks išsiaiškinti aktualų klausimą.

ŽUVYS. Kai kurie jūsų norai neatitiks galimybių. Kad juos įgyvendintumėte, reikalingas slaptas palaikymas, gal net protegavimas. Gerų draugų, pažįstamų jūs išties turite. Pamąstykite, kas galėtų jums padėti ar prisidėti.

Geros dienos!

Valentina Gudienė (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą