Panevėžio ir Utenos aplinkosaugininkai po atlikto reido: poilsiautojai tampa atsakingesni

Rugpjūčio pabaigoje atlikto bendro Aplinkos apsaugos departamento (AAD) Panevėžio ir Utenos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijų reido metu nustatyti du atvejai, kai žvejai neturėjo žvejo mėgėjo bilieto, dar du asmenys buvo neleistinoje vietoje pasistatę automobilius.

„Patikrinus nemažai žvejų mėgėjų bei poilsiautojų, buvo nustatyti tik du asmenys, žvejojantys be žvejybos leidimų, suteikiančių teisę žvejoti tame vandens telkinyje, bei du asmenys, neatsakingai pasistatę transporto priemones prie vandens telkinio. Taigi poilsiautojai tampa sąmoningesni ir laikosi reikalavimų“, – pranešė AAD.

Nurodoma, kad reidai buvo atliekami Sartų regioninio parko teritorijoje Sartų ir Rašų ežeruose.

Pareigūnai tikrino, ar visi žvejai turi įsigiję žvejo mėgėjo bilietą, kartu tikrinta, ar žvejai naudoja tik leistinus mėgėjų žvejybos įrankius (ar nežvejoja su ne mėgėjų žvejybos įrankiais – tinklais, venteriais, bučiais ir pan.).

Taip pat aiškintasi, ar žmonės laikosi poilsiavimo gamtoje taisyklių, ar stovyklaudami laikosi reikalavimų, ar tam skirtose vietose kūrenami laužai, statomos palapinės ir transporto priemonės.

Kartu buvo kontroliuojama, kaip laikomasi plaukiojimo vidaus telkiniuose sąlygų.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą