Aplinkosaugininkai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo

Pasitvirtinus informacijai, kad VšĮ Kauno regiono atliekų tvarkymo centro (toliau – Kauno RATC) komunalinių atliekų mechaninio biologinio apdorojimo įrenginys neveikia (nebuvo apdorojamos mišriosios komunalinės atliekos), o atsakingi specialistai negali pasakyti, kada gedimas bus likviduotas, Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę skubiai prašydamas spręsti klausimą dėl ekstremaliosios situacijos paskelbimo nurodytoje vietoje ir imtis visų įstatymuose numatytų priemonių, kad nebūtų padaryta žala aplinkai ir nebūtų sutrikdytas valstybei svarbios infrastruktūros funkcionavimas.

„Tik primename, kad neveikiantis įrenginys neleidžia buitines atliekas nerūšiuotas gabenti į sąvartynus ar deginti. Labai tikimės, kad atsakingi asmenys elgsis atsakingai, ypač savo regionų gyventojų atžvilgiu“, – pažymėjo Departamento direktorė Olga Vėbrienė.

Ekstremaliąją situaciją siūloma skelbti vadovaujantis Vyriausybės patvirtintu Ekstremaliųjų įvykių kriterijų sąrašu ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Savivaldybių ekstremalių situacijų komisijų tipinių nuostatais.

Aplinkos apsaugos departamentas

Photo by Gary Chan on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą