G. Nausėda: atiduodame skolą už tai, ką gavome prieš 30 metų

Vilnius, rugpjūčio 23 d. (ELTA).

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad „Laisvės keliu“ reiškiamas solidarumas su Baltarusija.

„Geras jausmas, nes matosi, kad žmonės vėl pakilime, kaip prieš 30 metų. Tie prisiminimai labai gražūs, jie susiję su laisvės lūkesčiu, ir tas lūkestis netrukus išsipildė, o šiandien tas laisvės lūkestis visai netoli mūsų. Tuo metu mes turėjome tautas, kurios padėjo mums, kurios labai padėjo mums, kurios drąsino mus.

Šiandien, jausdami savo istorinę atsakomybę, norime padėti mūsų kaimyninei tautai, reiškiame savo solidarumą. Tikrai smagu matyti šias vėliavas, besišypsančių žmonių veidus“, – „Laisvės TV“ sakė G. Nausėda.

G. Nausėdos teigimu, „Laisvės keliu“ savotiškai atiduodama skola už tai, ką Lietuva gavo, kovodama už savo laisvę.

„Laisvė yra universalus dalykas, jos negali savintis niekas – nei žmonės, nei žmonių grupės, nei tautos. Ši universali vertybė priklauso visiems. Jeigu matome, kad kažkur yra neteisybė, priespauda, melas, apgaulė, gąsdinimai, turime drąsiai atsistoti ir pasakyti – mes nesutinkame su tuo, mes remiame tuos žmones.

Darome tai su dideliu džiaugsmu, nes savotiškai atiduodame skolą už tai, ką gavome iš visų geros valios žmonių prieš 30 metų. Jie tikrai mums labai padėjo, ir šiandien mes galime padėti patys – užaugę, sustiprėję, brandesni ir daug stipresni“, – teigė G. Nausėda.

Vėliau jis kreipėsi į baltarusių tautą.

„Pasaulio istorija vėl ir vėl įrodo, kad net ir tvirčiausios ir didžiausia baime pagrįstos tvirtovės egzistuoja trumpiau, negu pačios tikisi. Dėl to, kad jos neturi idealų ir nėra dėl ko aukotis, nes jos grįstos saviapgaule, apgaule, šantažu, apgaudinėjimu, ar verta dėl to rizikuoti savo sveikata ir gyvybe? Tad šiandien tariame: „Mes su tavimi, laisva Baltarusija, ir tiesiame tau savo ranką“, – žurnalistams teigė G. Nausėda.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą