Sugriežtinta izoliacijos tvarka komercinius vežimus vykdantiems užsieniečiams

Vilnius, rugpjūčio 20 d. (ELTA).

Tarptautinius komercinius vežimus vykdantys užsieniečiai nuo šiol, atvykę į Lietuvą trumpiau nei 72 valandoms, privalės izoliuotis iki jų išvykimo iš Lietuvos dienos. Valstybės lygio ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimu siekiama užtikrinti, kad net ir kelioms dienoms iš užsienio šalių atvykę komercinius vežimus vykdantys užsieniečiai be reikalo nevaikščiotų po miestą ir neužkrėstų kitų žmonių, sakoma Sveikatos apsaugos ministerijos pranešime.

Iki šiol galiojo išimtis, pagal kurią užsieniečiai, ekipažų ir įgulų nariai, dirbantys tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose įmonėse ar vykdantys tarptautinius vežimus visų rūšių transporto priemonėmis, atvykę į Lietuvą ne ilgesniam nei 72 val. laikotarpiui, iki išvykimo iš Lietuvos dienos galėjo nesiizoliuoti.

Trečiadienį patvirtintu operacijų vadovo sprendimu ši išimtis panaikinta.

Sveikatos apsaugos ministerija primena, kad siekiant užkirsti kelią koronaviruso plitimui ir toliau lieka galioti tvarka, pagal kurią užsieniečiai, ekipažų ir įgulų nariai, kurie dirba tarptautinius komercinius vežimus vykdančiose Lietuvos įmonėse arba vykdo juos visų rūšių transporto priemonėmis, ir Lietuvos Respublikos teritorijoje lieka ilgiau nei 72 val., turi kreiptis į COVID-19 ligos tyrimus atliekančią įstaigą ir atlikti koronaviruso testą. Tai reikia padaryti ne vėliau kaip per 24 val. nuo tada, kai sueina 72 val. terminas.

Be to, ir toliau lieka galioti tvarka, pagal kurią užsieniečiams – ekipažų ir įgulų nariams, vykdantiems tarptautinius komercinius vežimus, izoliacija privaloma nuo atvykimo į Lietuvos Respubliką iki išvykimo iš jos teritorijos dienos, bet ne ilgiau kaip 14 dienų, nepriklausomai nuo numatomo buvimo Lietuvos Respublikos teritorijoje laiko.

Valentina Gudienė (ELTA)

Photo by Mak on Unsplash

Share this post

Parašykite komentarą