S. Skvernelis susitiko su S. Cichanouskaja

Vilnius, rugpjūčio 20 d. (ELTA).

Premjeras Saulius Skvernelis ketvirtadienį susitiko su Baltarusijos opozicijos kandidate į šalies prezidentus Sviatlana Cichanouskaja.

„Susitikau su Baltarusijos nacionaline lydere Sviatlana Cichanouskaja. Pakalbėjome apie išbandymus, kuriuos jai teko patirti rinkimų kampanijos metu, prisiimtą milžinišką atsakomybę. Taip pat – kasdieninius rūpesčius bei poreikius, su kuriais ji susiduria būdama Lietuvoje, jos asmeninio bei šeimos saugumo klausimus“, – savo feisbuko paskyroje rašo S. Skvernelis.

„Mūsų šalis visada rėmė laisvės ir demokratijos siekiančius Baltarusijos žmones. Tautos pabudimą matome, visi kartu juos palaikome. Kelias į laisvą visuomenę nebus paprastas ir pareikalaus didžiulės ištvermės. Aš tikiu, kad baltarusiams jos pakaks“, – taip pat teigia premjeras.

S. Skvernelis informuoja susitikimo metu užtikrinęs S. Cichanouskają, kad Lietuvos Vyriausybė daro viską, kad laisvų ir sąžiningų Baltarusijos rinkimų siekis būtų įgyvendintas.

„Užtikrinau Sviatlaną, kad Vyriausybė kartu su partneriais Lenkijoje, Latvijoje ir Estijoje daro ir darys viską, kad laisvų ir sąžiningų rinkimų Baltarusijoje siekis būtų įgyvendintas, o jos vaikai galėtų kuo greičiau apkabinti savo tėtį laisvėje“, –  rašo Vyriausybės vadovas.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Oficialiais duomenimis, dabartinis valstybės vadovas A. Lukašenka surinko 80,1 proc. balsų, opozicijos kandidatė Sviatlana Cichanouskaja – 10,12 proc.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicijos darbuotojais. Buvo sulaikyta apie 6 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

ELTA (ELTA)

Share this post

Parašykite komentarą